INFO & BOEKINGEN
06 – 2 80 70 100
 

Home | Album “In kleur” 2006

Album “In kleur” 2006

Juni 2005

Tijdens het gevelconcert van het plaatselijke kersenfeest waar Hugo gevraagd was voor een optreden, Bleef hij niet onopgemerkt voor de eigenaar van radiostation Het Gelders Geluid. Deze was zo enthousiast dat hij Hugo vroeg voor een radiointerview. Nog geen week later zat hij live in de uitzending. Nu kreeg Hugo de kans om zich een beetje te promoten en gaf het Gelders geluid hem tevens de kans om op te treden bij Hollandse avonden die ze regelmatig organiseerde. Vanuit verschillende locaties werden deze avonden live uitgezonden op de radio. Zo gebeurde het dat Hugo al regelmatig het podium deelde met veel bekende artiesten. Omdat Hugo de grote wens had om een album op te gaan nemen, ging hij op zoek naar de mogelijkheden om dit te realiseren. Via collega zanger Fred Theunissen kwam hij in contact met Lei de Bruyn van Royal Music Productions te Kerkrade. Hugo had al een aantal teksten geschreven en ook de melodieën zaten al in zijn hoofd. Voor de uitwerking hiervan zat Hugo met Lei meteen al op één lijn.

Door de steun van eigenaar Karel Witjes van Graphic World kon Hugo de samenwerking nu gaan starten. Om een compleet album te maken met een mooie mix van nummers, kwam Hugo via Lei de Bruyn en Fred Theunissen terecht bij tekstschrijver Hans van Wiggen. Hans die reeds vele hits op zijn naam heeft staan van artiesten zoals De Deurzakkers waarvoor hij Het liedje schreef “Het feest kan beginnen” en voor bijv. de Zangers zonder naam, “Vragende kinderogen” ging nu ook voor Hugo een aantal nummers schrijven.

20 augustus 2006

Eindelijk was het dan zover! Zijn debuutalbum, opgenomen in eigen beheer was klaar en werd gepresenteerd met een groots opgezette cd presentatie. De presentatie was een groot succes, het hele dorp liep uit en ook uit de omliggende dorpen kwamen er veel bezoekers. Een record aantal van ruim 500 albums wist hij deze dag te verkopen. Na deze droomstart kwam er voor Hugo een partner in de zin van landelijke distributie voor zijn eigen muziek en tekende hij een distributiecontract bij That’s Entertainment.