INFO & BOEKINGEN
06 – 2 80 70 100
 

Home | Sinterklaas komt van ’t jaar in een luchtballon

Sinterklaas komt van ’t jaar in een luchtballon

Hugo Peeters hoog in top met zijn nieuwe single en videoclip!!.

Hugo Peeters heeft een nieuwe Sinterklaassingle uitgebracht. Met de titel; “Sinterklaas komt van ’t jaar in een luchtballon”. Een superleuk nummer, dat steeds in je gedachte blijft hangen!

De tekst en muziek van deze single bedacht hij zelf. “Het idee om een eigen Sinterklaasnummer uit te brengen had ik al jaren. En nu had ik het complete plaatje, van hoe het moest worden in gedachte”. Want ook voor het script van de videoclip, die is opgenomen door Cliphuis,zette Hugo zijn handtekening.
Voor het hoesje van de single, die ook fysiek verkrijgbaar is, heeft onze Hugo weer eens iets aparts bedacht. Het is namelijk een kleurplaathoesje geworden. “Ik had zoiets nog nooit eerder gezien en het idee is eigenlijk ontstaan onder het eten, samen met mijn vrouw Elga”. Wat is er nu leuker voor de kids, dan het hoesje van je eigen Sinterklaassingle te mogen kleuren?! “Een leuk en voordelig Sinterklaascadeautje, voor bijvoorbeeld in de schoen”, zegt Hugo!

Cliphuis heeft er echt een superleuke clip van gemaakt. Zowel bij jong als oud, rollen de tranen over de wangen, bij het zien van deze clip.
De clip kwam tot stand met medewerking van een grote groep mensen. Ik had de eer, dat Sinterklaas met een aantal van zijn pieten extra tijd vrij had gemaakt en eerder naar Nederland wilde komen, om zijn hulp aan mij te verlenen.
Burgemeester van Lingewaard, Mevr. M. Schuurmans, wilde zelfs haar medewerking verlenen aan deze bijzondere videoclip. Ze was zo aardig, om zelfs haar privéschema hiervoor aan te passen. Dat vond ik toch wel “echt te gek zeg”!

Tsja en zonder de medewerking van Schildersbedrijf H&H schilders uit Huissen was het onmogelijk geworden om deze clip op te nemen. Hun medewerking was fenomenaal. Met een splinternieuwe eigen hoogwerker konden de leukste plaatjes geschoten worden. Eigenaar Willie Hendriks was zeer behulpzaam met de gehele setting en opbouw voor deze clip. Hij leverde zelf kosteloos materiaal!
“Ach, ik vind het gewoon leuk, er is toch al zoveel ellende in de wereld, dus laten we iets neerzetten waar jong en oud van kan genieten”, zei Hendriks.

De locatie voor de opnames, voorzien van alle faciliteiten, werd beschikbaar gesteld door Hans Hubers van het Skoda Museum. Alle grime die nodig was voor de clip, werd verzorgd door Hugo’s vrouw Elga. De kleding was grotendeels beschikbaar gesteld door “De Hulpjes”. Een groep mensen die mede werd opgericht door Hugo en het 5 december gebeuren verzorgen bij particulieren, bedrijven en instellingen.

De kers op de taart was ook de medewerking van Marleen Spek van het Amsterdams Ballonnen bedrijf. Zij leverde de reuze (lucht) ballon met een doorsnede van 210 cm. Wauw!
En zo was Hugo letterlijk ”hoog in de top” van de wolken, met de opnames van deze nieuwe clip.

De opname & Productie van de nieuwe single waren weer in vertrouwde handen van Royal Music Productions Lei de Bruyn te Kerkrade. Het koorwerk als vanouds weer super neergezet door Diana Olierook.

“Deze traditie mag nooit verloren gaan”, waren de woorden van Lei de Bruyn, die de rechter en linkerhand van Hugo is! “Met Lei, werk ik al samen vanaf het allereerste begin. Hij weet als geen ander wat ik wil, als ik weer eens iets nieuws heb bedacht. Hij heeft aan een half woord en een halve toon genoeg! Als je zo op elkaar bent ingespeeld, dan is muziek maken als een natuurlijke hartslag!”

Er is zoveel tijd en energie gestoken in deze nieuwe single en clip, dat wat de kinderen, ouders en grootouders betreft, dit een kijk en luistercijferkanon zou mogen worden!

De keuze is aan U!!

De nieuwe Sinterklaassingle is ook fysiek te bestellen, stuur ’n mailtje naar info@hugopeeters.nl